Шампиони от първите две издания на Sofia Open се срещат на старта на двойките

Легендата Даниел Нестор също дойде в България

Днес, в „Арена Армеец“, бе изтеглен жребият за 2018 DIEMA XTRA Sofia Open. Турнирът стартира утре, а финалът е в неделя, 11 февруари.

Куп големи имена и интересни мачове очакват феновете и в надпреварата на двойките. В схемата е легендата и бивш номер 1 в света на двойки Даниел Нестор (Кан), който участва с Роберт Линдстед (Шв). „Тази година може би ще е лебедовата песен на такъв шампион, какъвто е Нестор. Наистина сме щастливи, че той ще играе в София“, коментира турнирният директор Пол Макнами.

Жребият пък противопостави още в първия кръг шампионите за миналата година Виктор Троицки и Ненад Зимонич (Сър) срещу носителя на титлата за 2016 г. Матве Миделкоп (Хол), който сега участва с Робин Хасе.

Две български двойки ще участват в надпреварата тази година. В първия кръг Димитър Кузманов и Васил Младенов ще се изправят срещу Скот Липски (САЩ)/Дивиж Шаран (Инд), а Александър Донски и Александър Лазов ще играят с Джейми Серетани (САЩ)/Сандер Гиле (Бел).

„Знаем, че скоро предстоят мачове за Купа Дейвис. Така, че тези двубои ще бъдат от особена полза за българите“, добави Пол Макнами.