Яник Синер: Готов съм да се боря

Яник Синер започна по най-добрия начин защитата на титлата си от Sofia Open 2020, като в първия си мач от тазгодишната кампания надви квалификанта Егор Герасимов 6:3, 7:6 (3).

Ето какво каза първият поставен и номер 14 в света Синер след мача:

Как се чувстваш след първия си мач след завръщането си на Sofia Open?

Страхотно е да съм тук отново. Имам наистина прекрасни спомени, знаете, тук спечелих първата си титла в АТП тура. За съжаление тази година няма фенове, но това е проблем за всички играчи в турнира. Все пак – щастлив съм. Първият мач не беше лесен. Играх срещу силен съперник. Знаете, той идва след победи в квалификациите, победи Вашек. Беше много уверен. Но аз опитах да играя моята си игра. Във втория сет беше трудно, изпуснах някои възможности. Мисля, че играх добре в тайбрека, но знаете, там може да стане всичко. Радвам се, че победих в два сета.

В четвъртфиналите ще играеш срещу Дъкуърт. Какво очакваш от този мач?

Аз загубих последната ни среща, в Торонто. Знам, че мач с мач не си приличат. Готов съм да се боря. Пък да видим какво ще стане. Той е в страхотен подем, стигна финал миналата седмица, спечели Челънджър преди това. Сега е в победна серия тук. Така че ще е трудно. Той е много уверен. Но аз съм готов да дам всичко от себе си утре и да видим какво ще стане.

Каква е разликата между тази и миналата година?

Миналата година всичко беше различно. Не бях спечелил още нищо. Опитвах се да разбера как стоят нещата в този спорт. Сега, очевидно всичко е различно. Имам шанса отново да съм тук. Наслаждаваме се дори повече. Но пътят е дълъг. И не става дума само за тази седмица. Във  всяка седмица, в която играя, се опитвам да научвам нещо ново, да проумявам нещо ново. Мисля, че това, което направих до момента през годината, е добре, разбира се с някои възходи и спадове. Тук съм, за да играя най-добрия си тенис. Ясно е, че няма да е лесно, но съм много щастлив отново да съм тук.