Яник Синер достигна четвъртфиналите без загубен сет

Яник Синер се класира за четвъртфиналите на Sofia Open 2020. Една от младите надежди на италианския тенис записа чист успех срещу „щастливия губещ“ от квалификациите Марк-Андреа Хюслер – 6:3, 6:4, за малко повече от час игра. Синер показа изключително стабилна игра при сервис и за целия двубой не допусна да бъде пробит. В същото време той стигна до един брейк и в двата сета, което се оказа достатъчно за да продължи напред.

„Чувствам се отлично на корта, имам достатъчно енергия. За мен не е проблем, че играх два поредни дни, напротив. Предпочитам да играя ден след ден, така се чувствам по-добре на корта. Физически се чувствам добре и съм готов за утре“, коментира Синер след успеха.

„Той (Марк-Андреа) е страхотен играч, левичар е и е особено трудно да се играе срещу него на тези условия. Разчита много на началния си удар. Трудно е да намериш ритъм срещу играчи като него“.

На четвъртфиналите Синер ще срещне друг млад тенисист – третия поставен Алекс Де Минор, който по-рано днес стартира в турнира с двусетов успех срещу квалификанта Аслан Карацев. Любопитен е фактът, че именно Синер и Де Миньор играха на финала на миналогодишното издание на младежкия Мастърс в Милано, а успехът бе за италианеца.

„Той е много солиден играч, движи се отлично по корта. За последно играхме в Милано преди година. От тогава измина много време, и двамата успяхме да развием играта си. Утре ще бъде напълно различен двубой. Ще се опитам да сервирам добре, да пласирам топката дълбоко и да го движа по корта. Със сигурност това ще бъде най-тежкият ми двубой от началото на турнира. Но аз обичам да играя в зала, особено в края на годината, когато имаш много мачове зад гърба си“, каза Синер.