Яник Синер: Липсваше ми чувството да играя пред публика

Яник Синер стана последният, който си осигури място във втория кръг на Sofia Open. Младият италианец записа победа в два сета над миналогодишния финалист Мартон Фучович, в отделните части 6:2, 6:4. Въпреки изразителния резултат Синер сподели, че успехът въобще не е дошъл лесно.

„Загубих от него в последователни сетове на Australian Open. Днес също не беше лесно. И двамата започнахме срещата на високо ниво, движехме се добре по корта, играехме добре. За мен беше от голямо значение да го пробия, след което нещата се улесниха. Като за мач от първи кръг и на двамата не ни беше лесно. Спокойно мога да кажа, че 2-3 точки решиха изхода на двубоя“, коментира Синер на виртуална пресконференция след успеха.

„Харесва ми в София. За съжаление, заради обстановката, няма как да разгледам забележителностите на града. Харесва ми корта тук, както и чувството отново да играя пред публика. Това е нещо, което ми липсваше. Много е приятно, когато има публика“.

Синер призна, че не знае много за следващия си съперник Марк-Андреа Хюстлер. „Знам, че е левичар, има добър сервис и често излиза на мрежата. Със сигурност няма да е лесен мач, особено срещу тенисист, когото не познавам добре. Трябва да остана концентриран през цялото време и да се възползвам от възможностите, които ще се открият пред мен“.