Яник Синер: Надявам се да покажем страхотен тенис утре

Шампионът от 2020 г. Яник Синер (Италия) ще защитава трофея си от Sofia Open. Водачът в схемата се класира за големия финал в неделя, след като победи с 6:3, 7:5 Филип Краинович (Сърбия, №5) във втория полуфинален двубой за вечерта. Преди него, с успех в два сета се поздрави и Гаел Монфис, за когото предстои дебютно участие на финал в София.

Яник, продължаваш да си непобеден в София. Актив 8-0 – не е зле, нали?

Е, да. Колкото до мача днес – мисля, че беше на много по-високо днес, отколкото в предишните кръгове. Опитах се да играя моята игра. Понякога тренираме заедно и знам, че той е страхотен играч. Познаваме се и това не прави нещата по-лесно. Харесва ми да играя тук – харесвам условията, корта. Опитвам се да давам най-доброто от себе си във всяка ситуация.

 Водиш 2-1 в мачовете срещу Гаел. Можете ли да повторите шоуто от US Open?

Надяваме се. Мачовете между нас винаги са били здрави битки. Така че няма да е лесно. Може би той ще промени нещо, аз ще променя нещо. Мач в два от три сета е коренно различен от петсетовите. В петсетовите имаш много повече шансове за обрат. Така че няма да е лесно. Нито за мен, нито за него. Ще е сериозно изпитание и за двама ни. Ще видим как ще се развие двубоят, но се надявам и двамата да играем великолепен тенис.

Ти си по-млад, но Гаел изигра два много бързи мача, докато ти поигра по вече. Уморен ли си, или си готов да победиш и да станеш първият, който защитава титлата си в София.

Чувствам се добре. Млад съм и се възстановявам бързо. Финалът е утре от 16.30. имам достатъчно време да се възстановя. Не съм играл три сета на този турнир. Да, той имаше по-бързи победи, но това не означава нищо. Опитвам се да запазя фокуса си за утре. И както казах – надявам се и двамата да играем добър тенис.