Sofia Open се провежда при максимално безопасна среда срещу COVID-19

Българска федерация по тенис и „Арена Армеец“ направиха и невъзможното, за да гарантират на участниците и гостите на Sofia Open 2021 среда, напълно обезопасена от COVID-19.

На помощ се притече и българското представителство на световния лидер в областта – Airius Fans USA. Базираната в Колорадо фирма произвежда системи за пречистване на въздуха и повърхностите, които унищожават на над 99% бактериите и вирусите, включително COVID-19, както и плесени и мухъл.

Системите са тествани от водещите американски лаборатории и университети и резултатите са безспорни. Продуктите са единствените, които разполагат и с тестове и от БАН за унищожаване на COVID-19.

Системите са напълно безопасни за хората, за разлика от тези, които са базирани на UV технологиите, химикали или Озон.

Airius PureAir работят денонощно без никакви рискове и опасност за хората, дори напротив, те осигуряват несравним комфорт на база значително по-високото качество на въздуха. Технологиите, на които са базирани, са свързани с иновации в областта на фотохидройонизацията (PHI), а специалисти ги наричат жаргонно „Почистващи препарати на майката природа“.

Организаторите на престижния тенис турнир от категория АТР 250 – Sofia Open, сe спряха на Airius, след проведения с помощта на иновативните системи на американската компания XV Конгрес по Педиатрия. Над 500 педиатри успяха да се включат в конгреса на живо, без притеснения от пандемичната обстановка в страната.

Airius PureAir системите, които са разположени в „Арена Армеец“ и работят активно през целия турнир, осигуряват безопасна, пречистена и свежа атмосфера, както и напълно обезопасени повърхности. За разлика от конвенционалните методи за почистване като химически дезинфектанти, алкохол, както и UV лампите, които могат да служат единствено за пасивна дезинфекция, системите на Airius ви предпазват в реално време в присъствието на хора и животни.

Благодарение на съвместните усилия на организаторите на турнира и Airius Bulgaria, тази година не само безопасността, но и комфортът на участниците, длъжностните лица и гостите е несравнимо по-висок.

От Българската федерация по тенис и зала „Арена Армеец“ изказват благодарност за бързата и адекватна реакция на ръководството на Airius. Двете страни обсъждат бъдещо сътрудничество за обезопасяването на детските школи по тенис.